Cudovan Fiscaal

Over

Ervaring en opleiding
Mijn naam is Mirjam Cudovan. Ik ben vanaf 1998 werkzaam in het belastingwezen. In eerste instantie als assistent belastingadviseur bij een belastingadvieskantoor in Amstelveen. In februari 2007 heb ik mijn studie Fiscaal recht bij de Universiteit van Amsterdam voltooid. Vanaf september 2007 ben ik werkzaam geweest als fiscaal jurist en adviseur bij een fiscalistenkantoor in Amsterdam. In juli 2011 heb ik mijn eigen kantoor opgestart onder de naam Cudovan Fiscaal.

Doel
Mijn voornaamste doel is om mensen te helpen in de ingewikkelde wereld van de belastingen. Hoewel de Belastingdienst adverteert met de slogan "Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker" is er weinig dat mensen zonder fiscale achtergrond "makkelijk" op eigen houtje op fiscaal gebied kunnen bereiken.
Als ondernemer is fiscale begeleiding vrijwel onontbeerlijk. Probeert men het wel zelf, dan kunnen er later problemen ontstaan, waar destijds niet bij is stil gestaan. Een ondernemer wil namelijk vooral ondernemen, waardoor minder aandacht overblijft voor administratie en belastingzaken.
Ook particulieren kunnen met de handen in het haar zitten doordat ze in een strijd zijn verwikkeld met de Belastingdienst, of niet precies weten hoe een aangifte moet worden ingediend. Daardoor kunnen fouten worden gemaakt, die soms grote gevolgen kunnen hebben.
Ik wil de ondernemer en particulier helpen om fouten te voorkomen en als het kwaad reeds is geschied, hulp bieden om de fouten recht te zetten en de schade te beperken.

Prijs
Doordat ik thuis kantoor houd, kan ik de kosten relatief laag houden en een voor een fiscaal jurist laag tarief bieden. Daarbij variëert mijn tarief afhankelijk van de aard van mijn werkzaamheden. Nadat ik een goed beeld heb van de verwachte werkzaamheden, geef ik de cliënt een prijsopgaaf. Daar wordt in beginsel niet vanaf geweken, zodat de cliënt van tevoren weet wat de kosten zijn. Voor belastingaangiften hanteer ik een vast tarief. Zie daarvoor onder het tabblad Diensten.